Haberin Devamı ;

Sakaryalı sağlıkçılardan gençler için ‘Evde kal’ klibi

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Yasin Bilgin ve arkadaşları tarafından gençler için hazırlanan rap şarkı ve klip, sosyal medyada yayınlandı. Klipte gençlere şarkı aracılığıyla evde kal çağrısı yapıldı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yoğun Bakım Hemşiresi olarak görev yapan ve aynı zamanda Anneliğe ve Gebeliğe Destek Derneği (GERADO) Yönetim Kurulu Başkanı olan Yasin Bilgin, koronavirüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ‘Hayat eve sığar’ çağrısı sonrası gençlere ‘evde kal’ çağrısı yapmak adına bir rap şarkı yazarak klip çekti. Kurumsal proje danışmanlığını Erkan Sevim’in yaptığı, 25 yıllık Rapçi Sirhot ile birlikte sözlerini hazırladıkları şarkıya Azerbaycan’ın önemli kum sanatçısı Novruz Ahmadov’un desteği ile klip çeken Bilgin’in ‘Her acıya beraber göğüs gerdik’ klibi kısa sürede on binlerce kez izlendi.

Konuyla ilgili olarak konuşan Yasin Bilgin, “Bizler STK‘lar topluma fayda sağlamak amacıyla bir araya gelen kuruluşlarız. GERADO Anneliğe ve Gebeliğe Destek Derneği olarak Sağlık Bakanlığı’nın sezaryen ile mücadele kapsamında normal doğum politikalarına katkıda bulunuyoruz. Bugün tüm dünyanın tek gündem var Covid-19. Bizler de bu probleme kayıtsız kalamazdık, bu süreçte en önemli görev genç kesime düşüyor ve bizler de onların sesi olmak istedik. Özellikle sosyal konulara en iyi anlatan müzik Türkçe Rap olduğu için bu şekilde mesajlarımızı daha iyi verebildiğimizi düşünüyorum. Okullar kapandı, hayat durdu ve insanlardaki belirsizlik artarak devam ederken aklıma böyle bir fikir geldi. Bunu kurumsal proje uzmanı Erkan Sevim ile paylaştım ve birlikte projeyi kurguladık. Türkçe Rap’in Üstadı Sirhot’tan bu sosyal sorumluluk projemize katkı vermesini talep ettim. Eline bir taslak gelirse memnuniyetle destek vereceğini söyledi ve sürecimiz başladı. Daha önce hiç deneyimim olmamasına rağmen şarkı sözü yazmaya başladım. Sağ olsun Sirhot ustalığını konuşturarak son halini verdi. Sözleri tamamlanan ve kaydı alınan şarkımıza Azerbaycan’ın sayılı kum sanatçılarından Novruz Ahmadov’un katkısıyla klip çektik” dedi.

Şarkının aynı zamanda bir sosyal destek projesi olduğunu belirten Yasin Bilgin, “Bizler GERADO Anneliğe ve Gebeliğe Destek Derneği olarak bu zor dönemde, tüm imkânsızlıklara rağmen bu projeyi gerçekleştirdik. Manevi desteğini bizden esirgemeyen Sakaya Valimiz Vali Ahmet Hamdi Nayir’e, Sakarya İl Sağlık Müdürümüz Aziz Söğütlü’ye teşekkürlerimi sunarım. Sayın Bakanımız Fahrettin Koca’dan bu şarkıyı kamu spotu olarak kullanmasını istiyoruz. Gençlerimizin son dönemde rap müziğe olan sevgisini düşünürsek oldukça etkili olacaktır. Şarkımızla aynı ismi verdiğimiz ‘Her Acıya Beraber Göğüs Gerdik’ Sosyal Sorumluluk Projemize toplumumuzun her alanından destek bekliyor ve projemizi sağlık çalışanı meslektaşlarım ve emniyet güçlerimiz başta olmak üzere tüm Türkiye’ye armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kategori
BASIN BÜLTENİ, BASINDA BİZ